02-04.08. Sinjajevina dva vrha: Gradište(2223m)i Jablanov vrh (2201m)

Opis akcije:Sinjajevina je planina u Crnoj Gori, jugoistočno od Durmitora. Najveća je crnogorska planina prema prostranstvu, a njen najveći deo je visokavisoravan, sa zatalasanom površinom koja se prostire unedogled.
Program akcije:Polazak u 6h ujutru, petak, dolazak do 15h do GornjegLipova, gde kod gazdinstva Dulović na 1320mnv, ostavljamo naše vozilo. Spremamo transportne rančeve i penjemo oko 500m blagim usponom do našeg smeštaja , katuna Ječmen Do, koji se nalazi na 1780mnv. Oko 2h je uspona do katuna. Po dolasku smeštamo se i večeramo.
Subota: ustajemo I nakon doručka polazimo na uspon na vrh Sinjajevine-Gradište 2223m. Ukupno vreme pešačenja oko 5h. Uspona oko 450m, sa konstantnim promenama visinie, uspon-spust. Vraćamo se istom stazom do katuna Ječmen do, dobijamo večeru, druženje, povečerje I noćenje.
Nedelja: ustajemo ranije , doručak, pakujemo manji ranac i idemo na uspon Jablanov vrh 2201m. Nakon odredjene pauze na vrhu , spuštamo se do katuna, pakujemo stvari I vraćamo se do našeg vozila, koje se nalazi u selu Gornje Lipove, što je oko 2h spusta od katuna. Preko Kolašina povratak za Beograd,sa usputnom pauzom za ručak po dogovoru. Povrtak u Beograd je u kasnim večernjim satima.
Vrsta akcije:Planinarska akcija
Zahtevnost akcije:T2K2B2P2 Šta je ovo?
Oprema:Duboke planinarske cipele, višeslojna garderoba,koju čine aktivni veš, majica, polar duks, kabanica, planinarski štapovi, čeona lampa, dovoljna količina vode, obuća i odeća za put, peškir lični I papuče, jer nema u katunu. U katunu ima hladne vode I posteljine pa je nije potrebno nositi.
Obavezna dokumenta za put: lična karta, planinarska kartica Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i zdrav.knjižica.
Kotizacija:17.000dinara.
Kotizacija obuhvata: troskove vođenja, obe noći smestaja u katunu Ječmen do,smeštaj nabazi dva polupansiona(doručak I večera),administrativni troskovi Društva, poreze i doprinose.
U kotizaciju nisu uračunati lični troškovi.
Mesto i vreme polaska:Bul.Mihajla Pupina 165a.,ispred kancelarije društva na Novom Beogradu. Polazak u petak u 6h, Potrebno je doći 10min ranije.
Napomena:Broj učensika je ograničen. Učestvovanje na akciji je na sopstvenu odgovornost. Vodiči zadržavaju pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti. Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti“. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja. U slučaju odustajanja od odlaska na akciju iz bilo kog razloga, zbog već izvršenih rezervacija, uplaćeni novac se vraća samo ukoliko prijavljeni učesnik pronađe zamenu.
Vodiči:Nebojša Stanić MB 541, 0642912344
Janica Mousa, M.B.904, 0653555 728
Božo Ničetić , M.B.903, 062500 826
Posted in Jednodnevne akcije, Srbija, Sve akcije.