21.07. Povlenski vrhovi-staza “Savina vodenica” NOVO!

Opis akcije:PK “Povlen” Valjevo poziva planinare na Saveznu planinarsku akciju.
Okupljanje planinara kod planinarskog doma blizu Debelog brda ispod Velikog Povlena 1145m.
Povlen je planina u zapadnoj Srbiji, najviša u nizu Valjevskih planina. Pored prekrasnih vrhova i vidikovaca, Povlen je poznat po velikom vodenom bogatstvu. Staza “Savina vodenica” je potpuno nova u ponudi mnogobrojnih staza Povlena.
Program akcije:NOVA AKCIJA NOVA STAZA POVLENA!!
Vozimo se do planinarske kuće “Povlenski kućerak”(1145m) ispod Velikog Povlena. Krećemo na pešačku stazu “Savina vodenica”, koja je srednje zahtevne dužine, 14 km. Krećemo se prema vrhu Beden(1256m) sa koga se pruža pogled na skoro celu stazu Zarožje i na planine zapadno i jugo-zapadno. Sledi spust kroz pošumljeni deo, obroncima Oaba 1070m. U zaoseoku Barati penjemo Baratske ridove. Ovo je prirodni kameni fenomen I pešačimo grebenom Ridova. Sa njih se silazi u klisuru reke Rogačice. Šumskim putem se penje do stare škole u selu Zarožje (izvor pitke vode). Zatim se spušta do vodenice Save Savanović ,odakle je neprekidan uspon kroz zaseok Jagodić , pored crkve Sv. Trojice do Gmile Prisjeke – 952m .
Vreme oblaska oko 5h. Visinska razlika 723/532m, spust/uspon.
Vrsta akcije:Planinarska akcija
Zahtevnost akcije:T2K2B1P1 Šta je ovo?
Oprema:Planinarska obuća za aktualne sezonske uslove, višeslojna garderoba, planinarski štapovi, dovoljna količina vode – minimum 1,5l, kabanica ili mali kišobran, okrepa za usput-bonžita, sendvič, voće.
Kotizacija:2600 din.
Kotizacija obuhvata: prevoz, vođenje, troškove vođenja, administrativnu taksu, poreze i doprinose Društvu.
Uplatu izvršiti na račun PD “Železničar 1948”
broj 160-6000001663689-20, ili gotovinom u prostorijam Društva svake srede od 16:30-19h. Pre uplate potrebno je izvrsiti prijavu i proveru slobodnih mesta kod vodiča. U slučaju odustajanja neophodno je naći zamenu, jer se novac ne vraća. Za uplate se izdaje fiskalni račun.
Vodič zadržava parvo na izmenu programa planinarske akcije, u skladu sa objektivnim okolnostima na terenu.
Mesto i vreme polaska:Bulevar Mihajla Pupina 165a, ispred zgrade Jugoagend, nedelja 6:30, doći 10 minuta ranije.
Napomena:Učestvovanje na akciji je na sopstvenu odgovornost. Vodiči zadržavaju pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti. Učesnici akcije dužnisu da se pridržavaju odredaba „Pravilnika o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti“. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja. U slučaju odustajanja od odlaska na akciju iz bilo kog razloga, zbog već izvršenih rezervacija, uplaćeni novac se vraća samo ukoliko prijavljeni učesnik pronađe zamenu.
Vodič:Janica Mousa, M.B.904, 065/3555 -728
Božo Ničetić , M.B.903, 062/500 -826
Posted in Jednodnevne akcije, Srbija, Sve akcije.